Tietoa opettajille ja opinto-ohjaajille

Uravaihtoehtoja moneen makuun

Elintarviketeollisuudessa työskentelee ihmisiä useissa kymmenissä eri työtehtävissä ja ammateissa. Alalla tarvitaan monenlaista osaamista, ja uravaihtoehtoja on tarjolla moneen makuun.

Elintarviketeollisuus työllistää oppisopimuskoulutuksesta, toisen asteen oppilaitoksista, ammatti- ja tiedekorkeakouluista sekä yliopistoista valmistuneita. Alalle on monta reittiä erilaisiin tehtäviin. Osaajia tarvitaan niin tuotantoon kuin toimistotyöhönkin. Ammattinimikkeitä on runsaasti ja ne vaihtelevat teollisuudenaloittain.

Maistuva ammatti -kampanja tarjoaa tietoa elintarvikealan ammateista

Ruokaketju tarvitsee osaavaa, alan koulutuksella pätevöitynyttä henkilöstöä. Maistuva ammatti -kampanja kertoo nuorille ruoka-alan tarjoamista maistuvista työpaikoista ja monipuolisista koulutusmahdollisuuksista.

Ammatteihin ja opintopolkuihin voi tutustua Maistuva ammatti -verkkosivuilla. Sivuilta löytyy mm. oppitunneilla näytettäväksi sopivia ammattivideoita ja Koulupolku-kartta. Seuraa Maistuvaa ammattia myös Facebookissa!

Maistuva päivä elintarvikeyrityksessä

Maistuva päivä on koululaisten vierailupäivä, jonka ETL järjestää yhdessä jäsenyritystensä kanssa vuosittain. Päivä on tarkoitettu  8. - 9.-luokkalaisille ja lukiolaisille, ja sen aikana ryhmät tutustuvat vierailukohteena olevaan yritykseen ja oppivat uutta elintarviketeollisuudesta ja alan monipuolisista työtehtävistä. Seuraavan Maistuva päivä -tempauksen ajankohta on tammikuussa 2019. Löydät tältä sivulta tarkempaa tietoa syksyn 2018 aikana.

Nuoria tutustumassa Atrian logistiikkaan tammikuussa 2017.

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto ry edustaa
Suomessa toimivia kaiken kokoisia ruokien ja juomien valmistajayrityksiä. Lue lisää

Maistuva ammatti

Ruokien, herkkujen ja janonsammuttajien valmistamiseen tarvitaan monenlaisia osaajia joka päivä. Maistuvia töitä löytyy tuhansista ruoka-alan yrityksistä ympäri Suomen. Katso lisää: www.maistuvaammatti.fi

Hyödyllisiä linkkejä

Milkworks

Kun koulu loppuu

Opetin.fi