Tietoa ohjelmasta ja tapahtumasta

Takaisin ohjelmaan

Makupaloja Elintarvikepäivän 2019 ohjelmasta

Suomalaisen ruokaympäristön osatekijät ja ohjauskeinot
Markkinoinnin professori Hannu Saarijärvi, Johtamisen ja talouden tiedekunta, Tampereen yliopisto

Asiakasetukorttien mahdollisuudet ruoankäytön seurannassa
Ravitsemustieteen dosentti Maijaliisa Erkkola, Helsingin yliopisto

Ruokaympäristö voi tuupata terveyteen
TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti, tutkija Eeva Rantala, Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

Terveellistä ja ekologista ruokaa: Miten ravitsemus otetaan mukaan ruuan elinkaariarviointiin?
Tutkija Merja Saarinen, Luonnonvarakeskus

Sydänmerkki vastuullisuuden välineenä + yrityscase
Markkinointi- ja viestintäjohtaja Eeva Hietalahti, Sydänliitto yhdessä case-yrityksen kanssa

Danish Whole Grain partnership from a company perspective
Nordic Nutrition, Health and Wellness Manager Per Frank, Nestlé

Arla Maitoketju – lohkoketjuteknologialla läpinäkyvämpää maidontuotantoa
Head of Digital, Tomi Sirén, Arla

Vastuullisen sijoittajan näkökulma ruuantuotantoon
Associate Director Tytti Kaasinen, Sustainalytics

Kilpailukykyä ja uutta liiketoimintaa yli toimialojen
Innovaatioasioiden päällikkö Antti-Jussi Tahvanainen, Metsäteollisuus ry

Ideasta makunautintoon – tulevaisuuden makutrendit (esitys englanniksi)
Head of PINC, Marika King

Mitä tulevaisuus tuo tullessaan?
Tulevaisuustutkija Ilkka Halava, Prime Frontier Oy

Alkuperämaamerkinnät – asetusten tulkinnat pohdinnassa
Lainsäädäntöneuvos Anne Haikonen, Maa- ja metsätalousministeriö

Sokerin vähentäminen myy. Miten markkinoida tuotteita vastuullisesti?
Kuluttaja olettaa saavansa vähemmän sokeria, kun tuotteeseen on merkitty ”Ei lisättyä sokeria” tai ”Vähemmän lisättyä sokeria”. Mitä väiteasetus edellyttää näiltä väitteiltä?
Ylitarkastaja Marjo Misikangas, Ruokavirasto

Uuden Ruokaviraston tuulet – jatkuuko valmentaja kehitys?
Elintarvikeketjun johtaja Pia Mäkelä, Ruokavirasto

Case: Tuoreen pörssiyhtiö Altian kansainvälisesti palkittu vastuullisuustyö
Corporate Responsibility Manager Hannamari Koivula, Altia Plc

Elintarvikealan materiaalitehokkuuden sitoumus – vapaaehtoista edelläkävijyyttä.
Neuvotteleva virkamies Mika Hokanen, Työ- ja elinkeinoministeriö

Puheenvuorojen otsikot täsmentyvät kevään aikana. Oikeudet ohjelman muutoksiin pidätetään. 

Elintarvikepäivä järjestetään keväisin

Elintarvikepäivän järjestää Elintarviketeollisuusliitto yhdessä Elintarvikkeiden Tutkimussäätiön kanssa. Alan suurimmassa ja odotetuimmassa koulutustapahtumassa laaja-alainen asiantuntijoiden joukko kohtaa toisensa ajankohtaisen tiedon äärellä. Elintarvikepäivän runsaan ohjelmatarjonnan ideointiin osallistuu monia säätiön ja liiton sidosryhmiä. Näin varmistetaan, että Elintarvikepäivä tarjoaa joka vuosi kiinnostavan kokonaisuuden.

Tuotolla tuetaan tutkimusta

Elintarvikkeiden Tutkimussäätiö on Elintarviketeollisuusliiton vuonna 1960 perustama säätiö, jonka tarkoituksena on tukea tutkimusta ja koulutusta ja siten edesauttaa suomalaisen elintarviketeollisuuden kehittymistä. Säätiö jakaa Elintarvikepäivän tuoton tarkoituksensa mukaisesti elintarvikealan tutkimukseen. Apurahoja myönnetään muun muassa jatko- ja täydennysopintoihin.

Ammattilaisten huipputapahtuma

Elintarvikepäivän menestystarina alkoi vuonna 1970, jolloin tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran. Vuosien varrella Elintarvikepäivästä on kehittynyt suosittu ammattilaisten tapahtuma, joka kokoaa lähes tuhat elintarvikealan edustajaa muun muassa elintarviketeollisuudesta, päivittäistavarakaupasta ja viranomaiskentästä.

Elintarvikepäivä järjestetään joka kevät toukokuussa.

Lue lisää Elintarvikkeiden Tutkimussäätiöstä.