Ravitsemusvastuu: tiedettä ja yhteistyötä
klo 12.30-16.00

Finlandia-sali, 2. krs

Puheenjohtaja
Tutkimus- ja innovaatiojohtaja Anu Kaukovirta-Norja, Valio Oy

12.30–13.00 Suomalaisen ruokaympäristön osatekijät ja ohjauskeinot
Kenellä on ruokavalintojen ohjauksen valta, vastuu, velvollisuus ja välineet?
Markkinoinnin professori Hannu Saarijärvi, Johtamisen ja talouden tiedekunta, Tampereen yliopisto

13.00–13.30 Mahdollistaako asiakasetukortti kuluttajien ruoankäytön seurannan?
Näkökulmia yritysten yhteiskuntavastuullisen toiminnan kehittämiseksi
Ravitsemustieteen dosentti Maijaliisa Erkkola, Helsingin yliopisto

13.30–14.00 Ruokaympäristö voi tuupata terveyteen
Mitkä valinta-arkkitehtuuriset keinot tukevat kestäviä ja terveyttä edistäviä ruokavalintoja?
TtM, Laillistettu ravitsemusterapeutti (2019), tutkija Eeva Rantala, VTT ja THL

Kahvi

14.30–15.00 Terveellistä ja ekologista ruokaa: Miten ravitsemus otetaan mukaan ruuan elinkaariarviointiin?
Ruoan ilmastovaikutuksista puhutaan paljon. Miten vaikutusten arvioinnissa voidaan ottaa huomioon ruoan tehtävä, ravitsemus?
Tutkija Merja Saarinen, Luonnonvarakeskus

15.00–15.30 Holhousta vai valinnanvapautta? Kaupan rooli terveellisempien vaihtoehtojen kehittäjänä
Markkinointi- ja viestintäjohtaja Eeva Hietalahti, Sydänliitto/Sydänmerkki
Vastuullisuusasiantuntija Riikka Pöllänen, Lidl Suomi Ky

15.30–16.00 Danish Whole Grain partnership from a company perspective
How a private-public-partnership can improve public health?
Nordic Nutrition, Health and Wellness Manager Per Frank, Nestlé

---

Pidätämme oikeuden ohjelman muutoksiin.