Pykälät ja tulkinnat vastuullisuutta
rakentamassa klo 14.30–16.00

Helsinki-sali, 2. krs

Puheenjohtaja
Toimialapäällikkö Mari Lukkariniemi, Elintarviketeollisuusliitto

14.30–14.45 Miten kävi elintarvikelain, uudistuuko mikään?
Hallituksen mukana kaatui sote ja maku, mutta miten käy elintarvikelain?
Elintarviketurvallisuusjohtaja Sebastian Hielm, MMM

14.45–15.05 Ruokavirasto elintarvikeketjun kumppanina
Miten uusi virasto taipuu valvonnasta valmennukseen?
Elintarvikeketjun johtaja Pia Mäkelä, Ruokavirasto

15.05–15.25 Sokerin vähentäminen myy. Miten markkinoida tuotteita vastuullisesti?
Kuluttaja olettaa saavansa vähemmän sokeria, kun tuotteeseen on merkitty ”Ei lisättyä sokeria” tai ”Vähemmän lisättyä sokeria”. Mitä väiteasetus edellyttää näiltä väitteiltä?
Ylitarkastaja Marjo Misikangas, Ruokavirasto

15.25–16.00 Alkuperämaamerkinnät – asetusten tulkinnat pohdinnassa
Keväällä 2020 ryhdytään soveltamaan säädöstä elintarvikkeen pääainesosan alkuperämaan ilmoittamisesta. Miten tätä avoimuutta lisäävää säädöstä tulee tulkita?
Lainsäädäntöneuvos Anne Haikonen, Maa- ja metsätalousministeriö

---

Pidätämme oikeuden ohjelman muutoksiin.