Ruoka-alasta toimialojen sulatusuuni

Tulosta

12.00 - 13.45

Puheenjohtaja: tutkimus- ja teknologiajohtaja Anu Kaukovira-Norja, Valio Oy

Elintarvikeala haastaa tutkimustarpeillaan mukaan muut toimialat

Elintarviketeollisuuden uusi tutkimusstrategia esittelyssä.

Tutkimus- ja teknologiajohtaja Anu Kaukovirta-Norja, Valio Oy

Biokiertotalouden rajattomat mahdollisuudet - lisäarvoa kumppanuuksilla

Uuden liiketoiminnan kehittäminen biotalouden ja kiertotalouden alueelle edellyttää tiiviimpää yhteistyötä yritysten, tutkimuslaitosten ja eri toimialojen välillä.

Director, Strategic Partnerships Esa Laurinsilta, UPM-Kymmene Oyj, Teknologia

Terveysteknologian ja elintarvikekehityksen yhteistyöllä terveempiä kansalaisia

Ylipaino, liikkumattomuus ja vähäiset yöunet uhkaavat kansalaisten terveyttä. Ratkaisut löydetään yhteistyöllä. Yhdessä olemme vahvempia kuin yksin!

Toimitusjohtaja Saara Hassinen, Terveysteknologia ry – Healthtech Finland

Puusta ruokaan: hemiselluloosasta kotimainen stabilointiaine

Lähes kolmasosa puun painosta on hemiselluloosaa, jota ei toistaiseksi hyödynnetä teollisesti. Kuusen hemiselluloosa, ”kuusikumi”, suojaa elintarvike-emulsioita fysikaalista hajoamista ja kemiallista hapettumista vastaan. Korvaako kuusikumi tulevaisuudessa guarkumin ja arabikumin?

Apulaisprofessori Kirsi Mikkonen, Helsingin yliopisto

Kuluttajakysyntä luo ja ratkaisee globaaleja ongelmia

Kuluttajilla on perimmäinen valta tuoda uusia innovaatioita markkinoille, ajaa markkinajohtajat pois kauppojen hyllyiltä ja muuttaa yritysten ja kokonaisten arvoketjujen toimintamalleja.

Toimitusjohtaja Jaakko Kaminen, Welmu International Oy

Uusi ruokaelämyskeskus tutkii ja testaa asiakaskokemusta

Turun Kupittaalle avautuu tänä vuonna uusi tutkimus- ja testausravintola. Sen missio on tutkia ihmisten aitoja valintoja uusimpien havainnointimenetelmien avulla ja edistää asiakaslähtöisten innovaatioiden syntyä. Ruokaelämyskeskus on akateemisen tutkimuksen ja elinkeinoelämän kehitystestausten toteutuspaikka, jossa vierailee ja syö päivittäin noin 1 500 henkilöä.

Kehityspäällikkö Mari Norrdal, Aistila / Turun yliopisto