Maistuuko mahdollisuuksien matomuhennos?

Tulosta

14.15 - 16.00

Puheenjohtaja: innovaatio- ja tuotekehitysjohtaja Juhani Sibakov, Fazer Bakery, Finland

Hyönteisruoka haastaa ruokaketjun normit

Hyönteisruoka on tämän hetken kiinnostavin ruokailmiö, joka taatusti puhuttelee jokaista. Suomi liittyi vastikään hyönteistalouden kärkijoukkoon ja ruokateollisuus näkee hyönteisissä mahdollisuuksia. Ovatko hyönteiset ohikiitävää idän eksotiikkaa vai todellinen ratkaisu ruuantuotannon huomiseen?

Projektipäällikkö Jaakko Korpela, Turun yliopisto/Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus

Millä ruokimme hyönteisiä osana kiertotaloutta?

Hyönteisten ruokinnassa käytetään paljon soijaa valkuaislähteenä. Onko mahdollista korvata soija kotimaisilla elintarvikeketjun sivuvirroilla? Näin parannettaisiin Suomen valkuaisomavaraisuutta.

Erikoistutkija Maria Tuiskula-Haavisto, Luonnonavarakeskus

Miksi kuluttaja haluaisi syödä hyönteisiä?

Hyönteisruoka kiinnostaa suomalaisia kuluttajia ja herättää voimakkaita tunteita. Millaisiin ruokiin hyönteiset sopivat?

Tutkimuspäällikkö Terhi Pohjanheimo, Aistila, Turun yliopisto

Mikä on kotimaisen hyönteistuotannon nykytila ja tulevaisuus?

Hyönteisten tuotanto innostaa monia, mutta tuottaminen on vielä kallista. Miksi niin monet haluavat aloittaa hyönteisten tuotannon? Millaisia teknologioita alalle tarvitaan? Mikä rooli ruoka-alan toimijoilla ja julkisella sektorilla on hyönteisalan kasvun luomisessa ja miksi tämä on tärkeää?

Toimitusjohtaja Perttu Karjalainen, EntoCube Oy