Kasvurohtoja elintarvikevientiin

Tulosta

12.00 - 13.45

Puheenjohtaja: toimialapäällikkö Marika Säynevirta, Elintarviketeollisuusliitto ry

Rakennetaan yhdessä arktisuudesta tarina, joka tunnetaan maailmalla

Tuote- ja yritysviestien sekä maakuvan tueksi on rakennettu arktiseen ruuantuotantoon perustuva konsepti. Yhtenäinen viestinnällinen tarina rakentaa mielikuvaa Suomesta puhtaan ruuan tuottajana ja kiinnostavana ruokamaana.

Markkinointi- ja viestintäpäällikkö Minna Asunmaa, Ruokatieto Yhdistys ry

Maukkaita ideoita maailmalle

Business Finlandissa uskotaan ideoiden voimaan. Miten Business Finland rahoittaa ja auttaa suomalaisia yrityksiä kasvamaan nopeammin ja kehittämään innovaatioista kansainvälisiä menestystarinoita.

Johtaja Teija Lahti-Nuuttila, Business Finland

Elintarvikeviennin osaajaksi

Suomi tarvitsee lisää elintarvikealan viennin ammattilaisia. Uusi Elintarvikeviennin Osaaja -koulutusohjelma perustuu alan erityistarpeisiin ja lähtökohtiin, ja sillä on vahva kytkentä työelämään.

Projektipäällikkö Merja Ryökäs, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

Omistatko brändisi? Jäikö tavaramerkki rekisteröimättä? Rohtoa vatsanpuruihin

IPR-asiat ovat retuperällä lähes kaikissa yrityksissä. Kotimaassa on vielä kitkuteltu mutta entä kun vienti käynnistyy? Brändin suojaaminen on laitettava kuntoon ja patentointia harkittava. Tule hakemaan helposti sulavat eväät kansainvälistymiseen.

Team Finland  kasvu- ja kansainvälistymiskoordinaattori Jouni Hynynen, Keski-Suomen ELY-keskus

Saunanlauteilta suureen maailmaan - Kyrö Distilleryn tarina

Miten saunaporukan päähänpistosta syntyi maailman parhaaksi gin&tonic-giniksi valitty Napue ja kansainvälisesti tunnustettu ruistislaamo?

Perustaja, Brändijohtaja Mikko Koskinen, Kyrö Distillery Company