25.01.2017

Koululaiset vierailevat tänään elintarvikeyrityksissä

Elintarviketeollisuusliitto järjestää tänään jäsenyritystensä kanssa koululaisille vierailupäivän. Maistuva päivä elintarvikeyrityksessä -niminen tempaus tarjoaa yläkoululaisille ja lukiolaisille mahdollisuuden tutustua ruokia, juomia, leivonnaisia sekä makeisia valmistaviin yrityksiin ja niiden tarjoamiin uramahdollisuuksiin.

– Maistuvan päivän tavoitteena on herättää nuoret pohtimaan, kiinnostaisiko itseä ura elintarvikealalla ja innostaa suuntautumaan alalle. Haluamme myös tarjota nuorille lisää tietoa elintarviketeollisuudesta sekä maistuvia elämyksiä, kertoo ETL:n tiedottaja Liisa Tikkanen.

Päivässä on mukana yhteensä 23 elintarvikeyrityksen toimipaikkaa ympäri Suomen. Vierailuille on valittu 28 syksyllä hakemuksen lähettänyttä koululaisryhmää. Vierailuun kuuluu yritysten toiminnan esittelyä sekä toiminnallista ohjelmaa, kuten tehdaskierrokset tai kierrettävät tehtäväpisteet. Lisäksi yritysten työntekijät kertovat omasta työstään ja yrityksen tulevaisuuden työvoimatarpeista.

─ Koska ruokaa syödään joka päivä, elintarviketeollisuus on moniin muihin aloihin verrattuna vakaa työllistäjä. Nuorten on myös hyvä tietää, miten paljon erilaisia uravaihtoehtoja ala tarjoaa. Myös koulutusmahdollisuudet alalle ovat monipuoliset, Tikkanen jatkaa.

Suomessa on noin 1 700 elintarviketeollisuuden toimipaikkaa, joissa työskentelee 38 000 henkeä. Tuotantoa on kaikkialla Suomessa, ja työpaikkoja löytyy niin isoista kuin pienistäkin yrityksistä. Koko ruoka-ala työllistää Suomessa 300 000 henkeä.

ETL:n jäsenyritykset ovat esitelleet toimintaansa nuorille tammikuisessa vierailupäivässä jo monen vuoden ajan. Aiemmin Elintarviketeollisuuden esittelypäivänä tunnettu päivä järjestetään tänä vuonna jo kymmenettä kertaa.

Maistuvan päivän yrityskohteet ja koulut:

Apetit Ruoka Oy, Säkylä:Nakkilan yhteiskoulu, Säkylän yhteiskoulu
Apetit Kala Oy, Kelloniemi: Lieksan Keskuskoulu
Apetit Ruoka Oy, Kivikko: Itäkeskuksen peruskoulu
Apetit Ruoka Oy, Pudasjärvi: Posion peruskoulu, 2 ryhmää
Atria Suomi Oy, Nurmo: Savilahden yhtenäiskoulu, Töysän yläaste
Avena Kantvik Oy, Kirkkonummi: Tarvasjoen koulu
Fazer Leipomot, Vantaa: Vihdin yhteiskoulu
Fazer Makeiset, Vantaa: Askolan koulu
Fazer Makeiset, Lappeenranta: Kesämäenrinteen koulu
Froneri Finland Oy, Turenki: Koivusaaren koulu
Oy Halva Ab, Vantaa: Hoplaxskolan
Oy Hartwall Ab, Lahti: Martinkulman koulu, vierailu jo tiistaina 24.1.
HKScan Finland Oy, Vantaa: Apollon yhteiskoulu
Juustoportti Oy, Jalasjärvi: Jaakko Ilkan koulu
Kaslink Foods Oy, Koria: Urheilupuiston koulu
Länsi-Kalkkuna Oy: Eurajoen Yhteiskoulu
Maustaja Oy: Lapinlahden lukio ja Kuvataidelukio, Nivalan lukio
Paulig Oy, Helsinki: Munkkiniemen yhteiskoulu
Saarioinen Oy, Sahalahti: Sääksjärven koulu
Suomen Sokeri Oy, Kantvik: Tiistilän koulu
Valio Oy, Helsinki: Kasavuoren koulu
Valio Oy, Lapinlahti: Matin ja Liisan koulu
Vuohelan Herkku Oy, Hartola: Jokivarren koulu ja Sysmän Yhtenäiskoulu

Yritysten mediakontaktit:

Apetit Oyj: Viestintä- ja sijoittajasuhdepäällikkö Mikko Merisaari, p. 010 402 4014
Atria Suomi Oy: Viestintä- ja IR-päällikkö Hanne Kortesoja, p. 0400 638 839
Avena Kantvik Oy: Myyntipäällikkö Jenny Tallberg, p. 040 821 0244
Fazer Leipomot, Vantaa: Viestintäjohtaja Leena Majamäki, p. 040 585 1585
Fazer Makeiset, Vantaa ja Lappeenranta: Viestintäjohtaja Liisa Eerola, p. 044 710 8860
Froneri Finland Oy: Training manager Heikki Hartikka, p. 050 3951 328 Oy
Halva Ab: Markkinointipäällikkö Tanja Mäntymäki, p. 09 774 6200 Oy
Hartwall Ab, vierailu ollut tiistaina 24.1.: Viestintä- ja tuoteasiantuntija Riikka Kallonen, p. 020 717 6250
HKScan Finland Oy: Viestintäjohtaja Marja Siltala, p. 010 570 2290
Juustoportti Oy: Henkilöstöpäällikkö Aki Sundell, p. 050 338 7916
Kaslink Foods Oy: Avainasiakaspäällikkö Janne Hirvonen, p. 044 599 6430
Länsi-Kalkkuna Oy: Toimitusjohtaja Heikki Parviainen, p. 010 570 5000
Maustaja Oy: Henkilöstöpäällikkö Jari Partanen, p. 020 799 1368
Paulig Oy: Communications specialist Eevi Häggman, p. 0400 701 471
Saarioinen Oy: Henkilöstön kehittäjä Laura Vettenranta, p. 050 327 8813
Suomen Sokeri Oy: Tiedottaja Susanna Söderlund, p. 050 548 1522
Valio Oy, Helsinki: HR-koordinaattori Tiina Ahonen, p. 050 384 1248
Valio Oy, Lapinlahti: Henkilöstöpäällikkö Sonja Vaaraniemi, p. 010 381 6650
Vuohelan Herkku Oy: Tuotannon esimies Raija Korpela, p. 044 765 0068

Maistuva ammatti -verkkosivuilla kerrotaan ruokaketjun tarjoamista monipuolisista uramahdollisuuksista. Katso lisää: www.maistuvaammatti.fi

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto ry edustaa
Suomessa toimivia kaiken kokoisia ruokien ja juomien valmistajayrityksiä. Lue lisää

Lehdistötiedotteet

Tilaa ETL:n lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi tästä.