17.05.2016

Puhtikaura-kaurapuuteri äänestettiin Vuoden Suomalaiseksi Elintarvikkeeksi 2016

Elintarviketeollisuusliiton järjestämän Vuoden Suomalainen Elintarvike 2016 -kilpailun voittaja on Viipurilaisen Kotileipomon Puhtikaura-kaurapuuteri. Voittaja ratkesi huhtikuussa pidetyllä yleisöäänestyksellä, jossa oli mukana viisi raadin valitsemaa finalistituotetta.

Runsaasti beetaglukaania (5,5 g / 100 g) sisältävä Puhtikaura on täysjyväkaurasta valmistettu hienojakoinen esikypsennetty jauhe, joka sitoo nestettä erityisellä tavalla ja pitää nälän loitolla pitkään. Puhtikaura sekoitetaan nesteen tai smoothien joukkoon, jolloin se toimii treenijuomana tai aamu- tai välipalana. Sitä voi myös käyttää jogurtin seassa tai kauraletuissa. Puhtikauran takana ovat Vääksyssä toimiva perheyritys Viipurilainen Kotileipomo ja Taivalkosken Mylly, jossa tuote valmistetaan.

Kotimaisesta kaurasta valmistettu Puhtikaura jatkaa kotimaisen kauran voittokulkua Vuoden Suomalainen Elintarvike -kilpailussa, sillä viime vuonna palkinnon voitti kaurasta jalostettu Fazer Alku Sadonkorjuupuuro. Myös maailmalla himoitaan huippulaatuisia kauratuotteita.

– Puhtikaura tarjoaa täysin uudenlaisen tavan käyttää kauraa helposti ja nopeasti. Uskomme tuotteen potentiaaliin niin Suomen markkinoilla kuin viennissäkin. Tämä on meille työvoitto ja merkki siitä, että Puhtikauran markkinoille tuominen kannatti, iloitsee Teppo Ylä-Hemmilä Viipurilaisesta Kotileipomosta.

Kilpailun finalistit valinnut raati kuvaili Puhtikauraa seuraavasti: ”Suomalaista kauraa innovatiivisessa muodossa. Koko perheen uudenlainen välipalan täydentäjä tai treenaajan kotimainen vaihtoehto ravintolisille. Upeimmillaan juomissa, smoothieissa ja juotavana puurona. Kokonaisuuden kruunaa kaunis pakkaus.”

Kilpailuun osallistui yhteensä 69 Suomessa kehitettyä ja valmistettua uutuustuotetta. Voittajatuotteen lisäksi finaalissa olivat Atrian Atria Bravuuri Pulled Pork, Juustoportin Juustoportti Vapaan Lehmän maito, Komppa-Seppälän luomutilan Järki särki, luomutomaatti & yrtit, kalasäilyke ja Saarioisen Balanssi Kirjolohifileeateria. Kilpailun raadin puheenjohtajana toimi Kesko Oyj:n vastuullisuusjohtaja Matti Kalervo.

Vuoden Suomalainen Elintarvike 2016 -voittaja julkistettiin Elintarvikepäivän yhteydessä tänään Helsingin Messukeskuksessa. Yleisö sai äänestää omaa suosikkiaan finalisteista 1.4.–17.4.2016 välisen ajan. Kilpailussa annettujen äänien yhteismäärä oli 14 138.

Jo vuodesta 1988 järjestetty Vuoden Suomalainen Elintarvike -kilpailu palkitsee vuosittain suomalaisen elintarviketeollisuuden valovoimaisimpia uutuustuotteita ja kannustaa yrityksiä tuotekehitykseen. Kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomessa kehitetyt ja valmistetut vähittäiskauppatuotteet, jotka ovat tulleet myyntiin edellisen vuoden aikana.

Lisätiedot:
Viipurilainen Kotileipomo, Teppo Ylä-Hemmilä, p. 044 274 2005
Taivalkosken Mylly, markkinointipäällikkö Liisa Parkkinen, www.taivalkoskenmylly.fi
www.puhtikaura.fi 

Tietoa Vuoden Suomalainen Elintarvike -kilpailusta
Tuotekuvat ja Vuoden Suomalainen Elintarvike 2016 -logot
Kilpailu Facebookissa: www.facebook.com/maistasuomi
Vuoden Suomalainen Elintarvike Twitterissä: www.twitter.com/etl_fi, #vuodenelintarvike

Lisätietoja

Viestintäpäällikkö
Liisa Tikkanen
yvvfn.gvxxnara@rgy.sv
050 377 4100
@LiisaTikkanen

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto ry edustaa
Suomessa toimivia kaiken kokoisia ruokien ja juomien valmistajayrityksiä. Lue lisää

Lehdistötiedotteet

Tilaa ETL:n lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi tästä.