20.01.2016

Koululaiset vierailevat tänään ruoka- ja juomatehtaissa

Koululaiset pääsevät tänään tutustumaan elintarviketeollisuuden yrityksiin ja työtehtäviin eri puolella Suomea. Elintarviketeollisuusliitto järjestää yhdessä jäsenyritystensä kanssa suositun elintarviketeollisuuden esittelypäivän jo yhdeksännen kerran.

Elintarviketeollisuuden esittelypäivä on suunnattu ammatinvalintaa pohtiville, 8.–9.-luokkalaisille ja lukiolaisille sekä heidän opettajilleen. Tänä vuonna tapahtumaan osallistuu 12 tuotantolaitosta ja 13 koululaisryhmää. Esittelypäivään lähetettiin yhteensä 78 hakemusta kouluista ympäri Suomen.

Esittelypäivän tavoitteena on innostaa nuoria löytämään alan koulutus- ja työmahdollisuudet. Suomessa on noin 2 000 elintarviketeollisuuden toimipaikkaa, joissa valmistetaan ruokia, juomia, leivonnaisia ja makeisia. Niissä työskentelee noin 33 000 henkilöä erilaisissa ja haastavissa työtehtävissä. Tuotantoa on kaikkialla Suomessa, ja työpaikkoja löytyy niin isoista kuin pienistäkin yrityksistä.

-  Elintarviketeollisuudessa tarvitaan monipuolista ammattiosaamista ja erilaisia osaajia. Tuotannon lisäksi osaajia tarvitaan esimerkiksi tuotteiden suunnitteluun, markkinointiin, asiakaspalveluun ja taloushallintoon. Esittelypäivän tarkoituksena on laajentaa nuorten tietämystä ruoka- ja juomateollisuudesta ja innostaa suuntautumaan alalle, Elintarviketeollisuusliiton tiedottaja Liisa Tikkanen kertoo.

Esittelypäivän aikana yritysten työntekijät kertovat työstään ja yrityksen tulevaisuuden työvoimatarpeista. Vierailuun sisältyy myös toiminnallista ohjelmaa, kuten kierros tehtaalla tai kierrettäviä tehtäväpisteitä.

Esittelypäivän tarjoavat yrityskohteet ja koulut:

Apetit Oyj, Säkylä: Luvian koulu
Arla Oy, Söderkulla: Apollon yhteiskoulu
Atria Suomi Oy, Nurmo: Kortesjärven yläkoulu ja Lapuan yläkoulu
Condite Oy, Naantali: Sauvon koulukeskus
Oy Hartwall Ab, Lahti: Lahden yhteiskoulu
HKScan Finland Oy, Forssa: Kuhalan koulu
HKScan Finland Oy, Mikkeli: Rantakylän koulu
Kaslink Foods Oy, Koria: Hirvelän koulu
Raisio-konserni, Raisio: Maskun Hemmingin koulu
Saarioinen Oy, Valkeakoski: Hauhon Yhtenäiskoulu
Oy Sinebrychoff Ab, Kerava: Mäkelänrinteen lukio
Suomen Sokeri Oy, Kantvik: Veikkolan koulu

Yritysten mediakontaktit:

Apetit Oyj: Viestintä- ja sijoittajasuhdepäällikkö Mikko Merisaari, p. 010 402 4041
Arla Oy: Viestintäjohtaja Outi Fagerlund, p. 050 5028 395
Atria Suomi Oy: Corporate Communications and IR Manager Hanne Kortesoja, p. 010 316 1016
Condite Oy: Hallinnon sihteeri Terhi Salminen, p. 02 436 5915
Oy Hartwall Ab: Yritysimagokoordinaattori Riikka Kallonen, p. 020 717 6250
HKScan Oyj / HKScan Finland Oy: Viestintäjohtaja Aino Pajukangas, p. 050 414 6114
Kaslink Foods Oy: Markkinointipäällikkö Janne Hirvonen, p. 044 599 6430
Raisio-konserni: Viestinnän asiantuntija Liisi Tamminen, p. 044 222 5552
Saarioinen Oy: Työsuhdepäällikkö Kati Laatikainen, p. 050 365 2429
Oy Sinebrychoff Ab: HR-koordinaattori Ari Kemppainen, p. 040 590 1833

Maistuva ammatti -verkkosivuilla kerrotaan ruokaketjun tarjoamista monipuolisista uramahdollisuuksista. Katso lisää: www.maistuvaammatti.fi

Kommentointi

Nimi:
Otsikko:
Kommentti:
Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto ry edustaa
Suomessa toimivia kaiken kokoisia ruokien ja juomien valmistajayrityksiä. Lue lisää

Lehdistötiedotteet

Tilaa ETL:n lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi tästä.