17.07.2018

SuomiAreena

17.07.2018 klo 10.00 - 17.00

 

Tärkeimmät asiat puhutaan ruokapöydän ääressä

Tule kuuntelemaan, keskustelemaan ja maistelemaan ETL:n yllätyslavalle SuomiAreena-rantaan tiistaina 17.7. klo 10–17.
Päivän teemoja ovat ruokaketjun tulevaisuus, vastuullisuus, ruokailo, huoltovarmuus, ruokaturva, innovaatiot, tuotekehitys, vienti, elintarvikeala työnantajana ja juomakulttuuri. Juontajana toimii Pipsa Hurmerinta.

OHJELMA

10.00–10.10 Tervetuloa! Puhutaan ruokapöydän ääressä

  • Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtaja Pia Pohja

10.10–10.40 Brändi on lupaus, että kaikki on kunnossa

  • Alkutuotanto- ja maidonhankintajohtaja Juha Nousiainen, Valio Oyj
  • Toimitusjohtaja Erja Hyrsky, Unilever Finland Oy
  • Supply Chain Director Katariina Aho, Paulig Oyj
  • Eläinhankinnasta ja alkutuotannosta vastaava johtaja Pia Nybäck, HKScan Oyj
  • Viestintä- ja brändijohtaja Ulrika Romantschuk, Fazer-konserni

10.50–11.10 Elintarvikeketjun merkitys Suomelle

  • Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä
  • Kenttäjohtaja Arttu Laine, SOK
  • Puheenjohtaja Juha Marttila, MTK
  • Puheenjohtaja Jari Latvanen, ETL

11.20–11.45 Tulevaisuuden tekijät ruokapöydässä

  • Mukana puheenjohtaja Jari Latvanen, ETL

12.00–12.30 Vientibingo, Lidl
Juontajana Janne Kataja

12.40–13.10 Itsestäänselvyytenä ruoka?

  • Suomen markkina-alueesta vastaava johtaja Kati Rajala, HKScan Oyj
  • Tuotekehityskokki Sami Lamminaho, HKScan Oyj
  • Professori (Ravinnon turvallisuus), Marina Heinonen, Helsingin yliopisto, Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osasto
  • Naudanlihantuottaja Henrik Jensen, Inkereen kartano
  • Tutkimusohjelmapäällikkö Juha-Matti Katajajuuri, Luke

13.20–14.00 Ruuan huoltovarmuus ja ruokaturvallisuus
Juontajana Maaseudun tulevaisuuden toimittaja Eija Mansikkamäki

  • Puheenjohtaja Juha Marttila, MTK
  • Perustuotanto-osaston johtaja Jyrki Hakola, Huoltovarmuuskeskus
  • Pääsihteeri Kristiina Kumpula, SPR
  • Toimitusjohtaja Kari Luoto, PTY
  • Toimitusjohtaja Antti Snellman, Avena/Elintarvikepooli

14.10–14.40 Perunamuusi on tiimityötä

  • Puhumassa mm. barista, Kismet-lähettiläs ja Vegepopsin kehittäjä

14.48–15.00 Lakisääteinen kahvitauko: ruokailoa ja perinteiden siirtämistä

  • Puhumassa Pipsa Hurmerinta ja Lounais-Suomen Marttojen kotitalouden asiantuntija Sari Ruohomäki

15.10–15.30 MTK:n lobbausvartti – Äänestä kuka kommunikoi tykimmin!
Juontajana Eija Mansikkamäki

15.40–16.10 Uusi kuluttaja – uusi alkoholilaki

  • Toimittaja Tuomas Enbuske
  • Kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo
  • Sommelier Samuil Angelov
  • Vuoden tarjoilija Noora Sipilä
  • Toimitusjohtaja Mikael Jungner, Kreab

16.20–17.00 Foliohatut tekevät tulevaisuuden ruuan – oletko mukana?

  • Tuotekehityksestä ja toimitusketjusta vastaava johtaja Heli Anttila, Fazer Lifestyle Foods
  • Tutkimus- ja teknologiajohtaja Anu Kaukovirta-Norja, Valio Oyj
  • Kategorioista ja konsepteista vastaava johtaja Heli Arantola, HKScan Oyj
  • Johtaja, Ruokaratkaisut-liiketoiminta Anu Ora, Apetit Oyj
  • Toimitusjohtaja Maija Itkonen, Gold&Green Foods

Ohjelman järjestää Elintarviketeollisuusliitto ry yhdessä seuraavien jäsenyritystensä kanssa: Altia, Apetit, Fazer, HKScan, Paulig, Pernod Ricard Finland, Unilever Finland ja Valio. Mukana myös MTK ja Lidl.

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto ry edustaa
Suomessa toimivia kaiken kokoisia ruokien ja juomien valmistajayrityksiä. Lue lisää