Blogi - 2017

28.12.2017

Malttia elintarvikeketjun sopimussuhteiden sääntelyyn

kirjoittanut Heli Tammivuori

Itsesääntely on keino, jolla yritykset ohjaavat käytäntöjään ja pyrkivät varmistamaan toimintansa vastuullisuuden. Liiketoiminnassa ei nimittäin enää riitä, että noudattaa lakia vaan on myös toimittava eettisesti ja moraalisesti o...

» Lue lisää

19.12.2017

Herkkuja joulupöytiin, innovaatioita markkinoille

kirjoittanut Pia Pohja

Vilinää, melskettä, helinää helskettä pienten ja vähän isompienkin tiukujen on ollut tämä reilu puoli vuotta, jonka olen saanut olla Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtajana.

» Lue lisää

23.11.2017

Ruokaturvallisuus ja ruokahävikki puntarissa

kirjoittanut Elisa Piesala

Vastuu elintarvikkeiden turvallisuudesta on tuotteen valmistajalla. Tämä hyvä periaate on kirjattu lainsäädäntöön ja se on hallinnollisesti kustannustehokas tapa taata ruokaturvallisuus.

» Lue lisää

20.10.2017

Satamäärin hienoja vienti-innovaatioita

kirjoittanut Pia Pohja

Apua! Näin ajattelin, kun astuin Viedään Suomi-ruoka maailmalle -kilpailun raadin jäsenenä Lidlin pääkonttorissa sijaitsevaan koekeittiöön ja näin edessäni sata kilpailuun ilmoittautunutta tuotetta. Miten ihmeessä pystymme valitse...

» Lue lisää

11.10.2017

Elintarvikeala esimerkkinä jodisuolatalkoissa

kirjoittanut Mari Lukkariniemi

Muutama vuosi sitten kävi ilmi, että väestö saa Suomessa liian vähän jodia. Se alkoi näkyä esimerkiksi kilpirauhasongelmien yleistymisenä. Itselleni asian vakavuus korostui, kun ymmärsin, että jodin riittävä saanti vaikuttaa myös...

» Lue lisää

15.09.2017

Miksi kukaan ei tiedä, mitä Suomi oikeasti syö?

kirjoittanut Heli Tammivuori

Yle teki suomalaiselle elintarvikeketjulle palveluksen julkaistessaan 14. syyskuuta uutisen suomalaisten ruokatottumuksista. Jutussa kerrottiin, että kauppaketjuilta ja Nielsen Finlandilta kerättyjen tietojen mukaan suomalaiset nä...

» Lue lisää

25.08.2017

Valitsemalla kotimaista äänestät omavaraisuuden puolesta

kirjoittanut Aili Kähkönen

Ruuan riittävyys poikkeusoloissa ja omavaraisuus nousivat tänä kesänä ajankohtaisiksi keskusteluteemoiksi. Omavaraisuus ja ruokaturva ovat monella tapaa ymmärrettäviä käsitteitä. Siitä huolimatta tehtävässäni valmiuspäällikkönä h...

» Lue lisää

21.06.2017

Tälle alalle kannattaa hakeutua!

kirjoittanut Liisa Tikkanen

Opiskeluaikoina kerrytin työkokemustani ja tilin saldoani ruokakaupassa. Vaikka sain vankkaa kokemusta elintarvikkeiden myynnistä, en ajatellut, että työskentelisin niiden parissa vielä myöhemmin.

» Lue lisää

30.05.2017

Neljätoista vuotta näköalapaikalla

kirjoittanut Heikki Juutinen

Kun aloitin Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtajana vuonna 2003, alalla kohistiin EU:n sisämarkkinoilla menestymisestä ja WTO-neuvotteluista. Monet yritykset laajensivat ahkerasti toimintaansa lähialueille.

» Lue lisää

22.03.2017

Elintarvikepetokset kuriin

kirjoittanut Heikki Juutinen

Viime päivien uutiset syömäkelvottoman brasilialaisen lihan kauppaamisesta ympäri maailmaa ovat nostaneet ulkomaiseen lihaan liittyvät riskit ja huolen myynnissä olevan lihan laadusta esille myös Suomessa. Moni on sitä mieltä, ett...

» Lue lisää

14.03.2017

Ruokaperinteiden vaalijat ja uudistajat

kirjoittanut Elisa Piesala

Suomen ruokakulttuuri sai 100-vuotisjuhlavuoden alussa erityisen lahjan, kun ELO-säätiön järjestämän kansallisruokaäänestyksen tulos julkistettiin. Kansallisruuaksi äänestettiin iki-ihana ruisleipä.

» Lue lisää

09.02.2017

Kasvua tavoittelemassa Suomi-Ruotsi-maaotteluhengessä

kirjoittanut Heli Tammivuori

Tammikuussa julkaistun elintarvikeketjun kilpailukykytutkimuksen mukaan suomalaisen elintarvikeketjun tärkein kasvukilpailukyvyn lähde on brändituotteiden viennin lisääminen.

» Lue lisää

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto ry edustaa
Suomessa toimivia kaiken kokoisia ruokien ja juomien valmistajayrityksiä. Lue lisää