Artikkelit - 2018

19.12.2018

Ympäristövastuu luo turvaa ja tulevaisuutta

Elintarviketeollisuus noteeraa ruoan ja ruokaketjun ympäristövaikutukset laajasti. Uusia menetelmiä ja ympäristöystävällisiä ratkaisuja kehitetään koko ajan. Ympäristövastuu on parhaimmillaan koko ketjun toimijoiden yhteistyötä. S...

» Lue lisää

18.12.2018

Elintarvikeyritykset tarjoavat tuhansia kesätyöpaikkoja

Nyt on aika nauttia elintarvikeyritysten valmistamista jouluherkuista, mutta toinen alan huippusesonki koittaa jo muutaman kuukauden päästä. Elintarviketeollisuuteen palkataan vuosittain arviolta 5 500 kesätyöntekijää ja rekrytoin...

» Lue lisää

11.12.2018

Merkkivuosi huipentui 75-vuotisjuhlaan

Kalastajatorpan siirtomaasali täyttyi viimeistä paikkaa myöten, kun Elintarviketeollisuusliiton juhlavuoden kohokohta, 75-vuotisjuhlaseminaari ja vastaanotto, kokosivat yhteen jäsenyritysten väkeä, elintarvikealan asiantuntijoita ...

» Lue lisää

16.11.2018

Ruokapetoksia vastaan tietoisuutta parantamalla

Elintarvikepetokset puhuttavat julkisuudessa. Myös elintarvikeyrityksissä ne kuuluvat huolta aiheuttaviin nouseviin teemoihin. Tietoisuuden parantaminen on keskeinen tekijä petosten torjunnassa. Elintarvikepetoksella tarkoitetaan...

» Lue lisää

14.11.2018

Talouskatsaus: Elintarvikeyritykset kurovat kiinni viennin notkahdusta

Elintarviketeollisuuden tuoreen Talouskatsauksen  mukaan alan suhdanteet ovat kohtalaisella tasolla ja tilauskanta normaali. Etenemme samaa vauhtia EU-maiden kanssa. Käsillä oleva joulusesonki kasvattaa tunnetusti elintarvikeyrit...

» Lue lisää

25.10.2018

Elintarvikeyritykset: Ostajatapaamiset hyödyllisintä vienninedistämistä

Food from Finland -vientiohjelma tunnetaan elintarvikeyritysten keskuudessa melko hyvin. Yritysten mielestä parasta käytännön apua elintarvikevientiin ovat kumppanien ja kontaktien haku sekä tiedon välittäminen viranomaiskäytännöi...

» Lue lisää

18.10.2018

Tutkimus: Suomalaiset haluavat syödä kotimaista ruokaa

Taloustutkimuksen tuoreesta Suomi syö -tutkimuksesta käy ilmi, että lähes neljä viidestä suomalaisesta (78 prosenttia) pitää tärkeänä syödä kotimaista ruokaa. Kotimaisen ruuan suosio on jatkanut ilahduttavasti kasvuaan. Vastaavass...

» Lue lisää

17.10.2018

Maistuva päivä -tempaus järjestetään nuorille tammikuussa

Kymmenet koululaisryhmät suuntaavat jälleen ensi tammikuussa tutustumaan elintarviketehtaisiin, kun vapaaehtoiset ETL:n jäsenyritykset avaavat ovensa Maistuva päivä -tempauksessa. Nuoret pääsevät näkemään, miten ruokia, juomia ja...

» Lue lisää

16.10.2018

Elintarvikebrändit pärjäävät luottamusmittauksissa

Suomessa tutkitaan säännöllisesti, mitä brändejä kansalaiset arvostavat eniten. Vuodesta toiseen satojen brändien vertailussa kymmenen parhaan joukkoon sijoittuu kotimaisten elintarvikeyritysten brändejä. Taloustutkimuksen ja Mar...

» Lue lisää

04.10.2018

Q&A: Elintarviketeollisuus ja vesi

Mihin elintarviketeollisuus käyttää vettä? Miksi vettä tarvitaan jopa vehnäjauhojen valmistamiseen? Mitä ovat talousvesi, raakavesi ja virtuaalivesi? Mitä tarkoittavat vesijalanjälki, vesivastuullisuus ja vesikriisi?  ETL:n asian...

» Lue lisää

20.09.2018

Ruokayritykset lisäävät hyvinvointia

Ruoka luo hyvinvointia monelta kantilta. Se ravitsee kehoa, makunautinnot ja yhdessä syöminen virkistävät mieltä, ruoka ja ruokailo rikastavat kulttuuriamme – ja tarjoaa ruoka monille myös ammatin. Elintarvikealan yritykset ovat s...

» Lue lisää

28.08.2018

Arktinen ruoka – viennissä valtti, suomalaiselle arkipäivää

Arvi-hanke kokosi perustelut arktisen ruuan erinomaisuudesta yksiin kansiin brändikäsikirjaksi. Yrityksiä kannustetaan hyödyntämään pohjoisuutta vientimarkkinoinnissaan. Kuluneena kesänä ei ainakaan sään puolesta ole ollut ihan h...

» Lue lisää

09.08.2018

Trendikkäimmät tulevaisuuden työpaikat tarjoaa elintarvikeala

Ruoka on juuri nyt todella trendikästä ja ihmisiä kiinnostaa yhä enemmän se, mitä he syövät ja mistä ruoka on peräisin. Siksi luulisi, että alan koulutukseen ja töihin hakeutuminen olisi nuorten suosiossa. Todellisuus näyttää kui...

» Lue lisää

01.08.2018

Päivä paistaa elintarvikealan suhdanteisiin

Elintarviketeollisuuden näkymät lähikuukausille ovat suotuisat, EK:n tuore Suhdannebarometri osoittaa. Alan yritykset kuvaavat tämänhetkistä tilannettaan hieman tavanomaista paremmaksi. Tuotanto on rullannut alkuvuonna tasaisesti...

» Lue lisää

17.07.2018

Yhteistyö ja vastuullisuus tulevaisuuden elintarviketeollisuuden keskiössä

Elintarvikeala on voimakkaassa murroksessa. Se kehittyy ja kasvaa innostavaa tahtia, mutta samaan aikaan globaali ruoantuotanto on äärimmäisten haasteiden edessä. Uusia ratkaisuja on löydettävä. Nämä teemat olivat pinnalla vuoden ...

» Lue lisää

12.06.2018

Elintarviketeollisuus linjasi painopisteet T&K-toiminnalleen

Kehittyäkseen ja kukoistaakseen elintarviketeollisuus tarvitsee lisää tutkimusyhteistyötä muiden toimialojen kanssa. Pohjoisesta ulottuvuudesta halutaan alalle kilpailuvaltti. Tilastokeskuksen mukaan suomalainen elintarviketeolli...

» Lue lisää

01.06.2018

Elintarviketeollisuuden talouskatsaus: Näkymät plussalla, kasvuvauhti jää muusta teollisuudesta

Tuoreen talouskatsauksen mukaan elintarviketeollisuuden suhdannearviot ovat pysyneet melko myönteisinä. Yritykset odottavat tuotannon, henkilöstön määrän ja viennin kasvavan kesän aikana. Epävarmuus tulevasta näyttäisi kuitenkin ...

» Lue lisää

30.05.2018

ETL:n puheenjohtaja Jari Latvanen: Suomi voi hyvin, kun elintarvikeala menestyy

Elintarviketeollisuusliiton puheenjohtaja, HKScanin toimitusjohtaja Jari Latvanen haluaa, että kotimaista ruuantuotantoa arvostetaan. – Elintarvikeala tuo jokaisen meidän arkeen helpotusta, makua, ruokailoa ja hyvinvointia. Mutta...

» Lue lisää

19.04.2018

Elintarvikkeiden vienti virkoaa kasvuun

Suomalaisen elintarviketeollisuuden tuotannosta noin 15 prosenttia menee vientiin. Naapurimaat ovat tärkeimpiä kohdemaita, mutta vienti on vauhdittunut myös Ranskaan ja Tanskaan. Tuoteryhmistä viennin kärjessä ovat maitojalosteet,...

» Lue lisää

12.04.2018

Q&A: Muovi elintarviketeollisuudessa

Muovi ja etenkin muovipakkaukset puhuttavat laajasti. Ihmiset kyselevät, miksi esimerkiksi elintarvikkeita pakataan muoviin. Eikö muovia voisi korvata jollakin toisella pakkausmateriaalilla? Entä irtoaako muovipakkauksista haitall...

» Lue lisää

02.03.2018

Elintarvikealan kesäharjoittelu tutustuttaa koululaisia työelämään

Elintarviketeollisuusliitto on sopinut Suomen Elintarviketyöläisten liiton ja Ammattiliitto Pron kanssa nuorten Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluohjelman soveltamisesta elintarviketeollisuudessa vuosina 2018–2019. Sopi...

» Lue lisää

19.02.2018

Uusi opas vesihuoltosopimusten laadintaan

Vesihuoltosopimuksen neuvotteleminen on tarkka paikka elintarvikeyritykselle. Uusi opas tuo helpotusta neuvotteluihin. Ruokia ja juomia valmistaville yrityksille puhtaan talousveden saanti on välttämätöntä. Tuotanto toimii, kun h...

» Lue lisää

15.02.2018

Kasvistehdas teki vaikutuksen kahdeksasluokkalaisiin

Tammikuinen lumituisku ei haitannut Meilahden yläasteen 8E-luokkalaisia, kun he saapuivat Maistuva päivä elintarvikeyrityksessä -vierailulle Apetit Oyj:n tehtaalle Helsingin Kivikkoon. Kotitalouden ja terveystiedon opettaja Berit ...

» Lue lisää

08.02.2018

Vierailupäivä esitteli elintarvikealaa nuorille - Fazerilla opittiin leipomon ja makeistehtaan työtehtävistä

Tammikuun 24. päivänä monissa ruoka- ja juomayrityksissä tervehdittiin tulevaisuuden työntekijöitä. Vuotuisen Maistuva päivä elintarvikeyrityksessä -tempauksen myötä yritysten ovet aukesivat yläkouluista ja lukioista saapuville ry...

» Lue lisää

07.02.2018

Brexitin vaikutukset huolestuttavat eurooppalaista elintarviketeollisuutta

Elintarvikealan eurooppalainen kattojärjestö Food Drink Europe vaatii pitkää brexit-siirtymäaikaa ja kaupankäynnin esteiden minimointia. Vaikka Iso-Britannia ei ole suurimpia viennin kohdemaita suomalaiselle elintarvikesektorille,...

» Lue lisää

08.01.2018

Apurahojen haku Elintarvikkeiden Tutkimussäätiöltä on nyt auki

Elintarvikkeiden Tutkimussäätiö myöntää vuosittain apurahoja tutkimukseen, joka edistää suomalaisen elintarviketeollisuuden kehittymistä. Haku on nyt käynnissä, hakemusten viimeinen jättöpäivä on 12. helmikuuta. Painopisteenä ova...

» Lue lisää

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto ry edustaa
Suomessa toimivia kaiken kokoisia ruokien ja juomien valmistajayrityksiä. Lue lisää

Uutiskattaus

ETL:n sidosryhmäjulkaisu Uutiskattaus kokoaa elintarviketeollisuuden kuulumiset noin viisi kertaa vuodessa. Voit lukea aikaisemmin ilmestyneitä Uutiskattauksia täällä. Tilaa Uutiskattaus tästä.