Uutiskattaus

Uutiskattaus kokoaa elintarviketeollisuuden kuulumiset

Elintarviketeollisuuden ajankohtaiset kuulumiset kokoava Uutiskattaus-uutiskirje ilmestyy muutaman kerran vuodessa.
Tutustu aikaisemmin julkaistuihin Uutiskattauksiin alla olevista linkeistä. Liittymällä Uutiskattauksen jakeluun saat kirjeen suoraan sähköpostiisi.

Uutiskattaus 6/2018

Vastuullisuus värittää vuotta 2019. Suomalaiset elintarvikeyritykset ottavat vakavasti ihmisten huolen ilmastonmuutoksesta ja haluavat tarjota yhä ympäristöystävällisempiä ratkaisuja kuluttajien tarpeisiin. Ympäristövastuu luo turvaa ja tulevaisuutta. Muina aiheina mm. ruokapetosten torjunta ja ETL:n 75-vuotisjuhlat.

Uutiskattaus 5/2018

Joulusesonki kasvattaa tunnetusti elintarvikealan tuotantoa, mutta Elintarviketeollisuuden talouskatsauksen mukaan yritykset odottavat tuotannon kasvua myös vuodelle 2019. Viennin notkahdusta kurotaan kiinni. Muina aiheina mm. ETL:n jäsenyritysten näkemyksiä vienninedistämisestä.

Uutiskattaus 4/2018

Tuoreen Suomi syö -tutkimuksen mukaan suomalaiset haluavat syödä kotimaista ruokaa. Aiheina myös mm. elintarvikeyritykset osoittavat vastuuullisuuttan vapaaehtoisilla ravitsemussitoumuksilla ja avaavat ovensa koululaisryhmille Maistuva päivä -tempauksessa tammikuussa 2019.

Uutiskattaus 3/2018

Elisa Piesala pureskelee ETL:n blogissa valmisruokatrendiä. Aiheina lisäksi poikkeuksellinen satokausi, arktinen ruoka ja vienti sekä elintarvikealan vetovoimaisuuden kohentaminen. 

Uutiskattaus 2/2018

Alkukesän uutiskattauksessa asiaa mm. elintarviketeollisuuden suhdanteista, alan menestystekijöistä ja SuomiAreenasta.

Uutiskattaus 1/2018

ETL:n 75-juhlavuosi on alkanut. Juhlan kunniaksi jäsenyritykset ovat kuvanneet videoita. Uusi toimialayhdistys, Kasvisteollisuusyhdistys, kokoaa hedelmiä, marjoja, perunoita, vihanneksia, sieniä ja palkokasveja jalostavat yritykset.

Uutiskattaus 7/2017

Joulu on elintarviketeollisuudelle vuoden tärkeimpiä sesonkeja, ja valmistelut on aloitettu yrityksissä hyvissä ajoin. Pia Pohja toivottaa blogikirjoituksessaan hyvää joulua ja kertoo lisäksi ruokaviennin hyvistä uutisista sekä ETL:n tulevasta 75-juhlavuodesta. Aiheina myös kesätyöt ja kannattavuuskyselyn tulokset.

Uutiskattaus 6/2017

Useat suomalaiset elintarvikeyritykset ovat kulkeneet kumppaneina ruoka-arjessamme maamme koko satavuotisen itsenäisyyden ajan.  Miten kuluttajien toiveisiin vastatan nyt ja seuraavan sadan vuoden aikana? Liha- ja ruokatalo Atria, herkkuja tehtaileva Brunberg ja etenkin kahveistaan tunnettu Paulig kertovat. Aiheina myös uusi hyvinvointisivusto, ruokavienti ja FoodDrinkEuropen pk-kannanotto.

Uutiskattaus 5/2017

ETL:n tuore toimitusjohtaja Pia Pohja aikoo käydä ruokakeskustelua faktoilla. Hän peräänkuuluttaa suomalaisen ruuan arvostusta ja näkee elintarviketeollisuuden tulevaisuudessa monia kasvun mahdollisuuksia.

Uutiskattaus 4/2017

Mahtuvatko maku, nautinto ja kohtuullisuus samaan lasiin? Aiheina myös energiansäästötyöstään palkitut Sucros ja Valio sekä uudistunut kauppatapalautakunta.

Uutiskattaus 3/2017

Ruoka tarjoaa työtä 340 000 henkilölle. Blogissa Heikki Juutinen kuvaillee 14 vuoden pituista työrupeamaansa liiton johdossa.

Uutiskattaus 2/2017

Mikä herkullinen uutuustuote vie tavoitellun Vuoden Suomalainen Elintarvike -voiton tänä vuonna? Aiheena myös suomalaista elintarviketeollisuutta vientiin hoputtava raportti.

Uutiskattaus 1/2017

Moniäänisen ruokakeskustelun pyörteissä kannattaa muistaa, ettei ole olemassa vain yhtä oikeaa syömisen tapaa. Uudet kauppatavat ja riidanratkaisumalli tulevat pian voimaan.

Uutiskattaus 5/2016

Elintarviketeollisuusliiton hallituksen puheenjohtaja Jaana Tuominen kertoo videolla kotimaisen elintarviketeollisuuden kuulumiset ja jouluterveiset. Mutta mitä sinä odotat ruokia ja juomia valmistavilta yrityksiltä?

Uutiskattaus 4/2016

Tuotekehitys tuo hyvinvointia, pakkaukset tarjoavat tietoa. Aiheina lisäksi kiertotalous ja elintarviketeollisuuden sivuvirrat sekä hyvin toimintaan saatu Rinki-ekopisteverkosto.

Uutiskattaus 3/2016

Miten elintarviketeollisuudella menee?

Uutiskattaus 2/2016

Hellästi houkutellen kohti terveellisempiä elintarvikevalintoja. Leipurin aamut inspiroivat Vuoden Suomalainen Elintarvike -voittoon. Kotimainen kalateollisuus toimittaa kalaa ruokapöytiin syöjien toiveiden mukaan.

Uutiskattaus 1/2016

Ruuan hintatasoa ei saisi korostaa liikaa. Aiheina lisäksi alan tarjoamat kesätyöpaikat sekä ajankohtainen alkoholilakiuudistus.

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto ry edustaa
Suomessa toimivia kaiken kokoisia ruokien ja juomien valmistajayrityksiä. Lue lisää