Uutiskattaus

Uutiskattaus kokoaa elintarviketeollisuuden kuulumiset

Elintarviketeollisuuden ajankohtaiset kuulumiset kokoava Uutiskattaus-uutiskirje ilmestyy noin viisi kertaa vuodessa. Tutustu aikaisemmin julkaistuihin Uutiskattauksiin alla olevista linkeistä. Liittymällä Uutiskattauksen jakeluun saat kirjeen suoraan sähköpostiin.

Uutiskattaus 4/2018

Tuoreen Suomi syö -tutkimuksen mukaan suomalaiset haluavat syödä kotimaista ruokaa. Aiheina myös mm. elintarvikeyritykset osoittavat vastuuullisuuttan vapaaehtoisilla ravitsemussitoumuksilla ja avaavat ovensa koululaisryhmille Maistuva päivä -tempauksessa tammikuussa 2019.

Uutiskattaus 3/2018

Elisa Piesala pureskelee ETL:n blogissa valmisruokatrendiä. Aiheina lisäksi poikkeuksellinen satokausi, arktinen ruoka ja vienti sekä elintarvikealan vetovoimaisuuden kohentaminen. 

Uutiskattaus 2/2018

Alkukesän uutiskattauksessa asiaa mm. elintarviketeollisuuden suhdanteista, alan menestystekijöistä ja SuomiAreenasta.

Uutiskattaus 1/2018

ETL:n 75-juhlavuosi on alkanut. Juhlan kunniaksi jäsenyritykset ovat kuvanneet videoita. Uusi toimialayhdistys, Kasvisteollisuusyhdistys, kokoaa hedelmiä, marjoja, perunoita, vihanneksia, sieniä ja palkokasveja jalostavat yritykset.

Uutiskattaus 7/2017

Joulu on elintarviketeollisuudelle vuoden tärkeimpiä sesonkeja, ja valmistelut on aloitettu yrityksissä hyvissä ajoin. Pia Pohja toivottaa blogikirjoituksessaan hyvää joulua ja kertoo lisäksi ruokaviennin hyvistä uutisista sekä ETL:n tulevasta 75-juhlavuodesta. Aiheina myös kesätyöt ja kannattavuuskyselyn tulokset.

Uutiskattaus 6/2017

Useat suomalaiset elintarvikeyritykset ovat kulkeneet kumppaneina ruoka-arjessamme maamme koko satavuotisen itsenäisyyden ajan.  Miten kuluttajien toiveisiin vastatan nyt ja seuraavan sadan vuoden aikana? Liha- ja ruokatalo Atria, herkkuja tehtaileva Brunberg ja etenkin kahveistaan tunnettu Paulig kertovat. Aiheina myös uusi hyvinvointisivusto, ruokavienti ja FoodDrinkEuropen pk-kannanotto.

Uutiskattaus 5/2017

ETL:n tuore toimitusjohtaja Pia Pohja aikoo käydä ruokakeskustelua faktoilla. Hän peräänkuuluttaa suomalaisen ruuan arvostusta ja näkee elintarviketeollisuuden tulevaisuudessa monia kasvun mahdollisuuksia.

Uutiskattaus 4/2017

Mahtuvatko maku, nautinto ja kohtuullisuus samaan lasiin? Aiheina myös energiansäästötyöstään palkitut Sucros ja Valio sekä uudistunut kauppatapalautakunta.

Uutiskattaus 3/2017

Ruoka tarjoaa työtä 340 000 henkilölle. Blogissa Heikki Juutinen kuvaillee 14 vuoden pituista työrupeamaansa liiton johdossa.

Uutiskattaus 2/2017

Mikä herkullinen uutuustuote vie tavoitellun Vuoden Suomalainen Elintarvike -voiton tänä vuonna? Aiheena myös suomalaista elintarviketeollisuutta vientiin hoputtava raportti.

Uutiskattaus 1/2017

Moniäänisen ruokakeskustelun pyörteissä kannattaa muistaa, ettei ole olemassa vain yhtä oikeaa syömisen tapaa. Uudet kauppatavat ja riidanratkaisumalli tulevat pian voimaan.

Uutiskattaus 5/2016

Elintarviketeollisuusliiton hallituksen puheenjohtaja Jaana Tuominen kertoo videolla kotimaisen elintarviketeollisuuden kuulumiset ja jouluterveiset. Mutta mitä sinä odotat ruokia ja juomia valmistavilta yrityksiltä?

Uutiskattaus 4/2016

Tuotekehitys tuo hyvinvointia, pakkaukset tarjoavat tietoa. Aiheina lisäksi kiertotalous ja elintarviketeollisuuden sivuvirrat sekä hyvin toimintaan saatu Rinki-ekopisteverkosto.

Uutiskattaus 3/2016

Miten elintarviketeollisuudella menee?

Uutiskattaus 2/2016

Hellästi houkutellen kohti terveellisempiä elintarvikevalintoja. Leipurin aamut inspiroivat Vuoden Suomalainen Elintarvike -voittoon. Kotimainen kalateollisuus toimittaa kalaa ruokapöytiin syöjien toiveiden mukaan.

Uutiskattaus 1/2016

Ruuan hintatasoa ei saisi korostaa liikaa. Aiheina lisäksi alan tarjoamat kesätyöpaikat sekä ajankohtainen alkoholilakiuudistus.

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto ry edustaa
Suomessa toimivia kaiken kokoisia ruokien ja juomien valmistajayrityksiä. Lue lisää